Спорт

14/1/2011

ФУТБОЛ В ДУЛОВО - ЕДНО НОВО НАЧАЛО

Всеки обича футбол и всеки разбира от футбол, това е отдавна доказана истина.

Но днес на 3.09.2006 г. на стадиона в град Дулово ще бъде поставено началото на един нов футболен отбор, който ще възроди спортните традиции в града ни за любимата игра.

Ако погледнем назад в годините,още през 50-те години на миналия век в с.Дулово е имало ентусиасти, които без специални екипи и с цървули са ритали подобие на топка. През 60-те юношите и мъжете от "Червена звезда" са първенци в околийски, окръжни и регионални турнири.

Годините изтичат, футболисти и треньори от района и страната,дават още по-голяма сила и мощ на дуловския отбор, отдават сърце и душа,здравето и живота си за просперитета на футбола в Дулово.

Времената се променят и за съжаление на спорта все по-малко внимание се отделя,до днес.

През пролетта на 2006 г. спортните деятели Ивайло Иванов и Марин Маринов от Дулово, които вече имат спортна зала за бодибилдинг,виждайки желанието на деца,юноши и възрастни за практикуване на различни видове спорт, решават да споделят намеренията си: за ремонт на сградата, възстановяване на волейболното и футболното игрища и създаване на футболен отбор с общинското ръководство.

След разговори с общински съветници и кмета на общината д-р М.Табаков се взема решение през лятото да се създадат детски и мъжки футболни отбори.За да подготвят футболистите са поканени дългогодишния футболист Тамер Халил и Добри Ганев.
Вече са проведени и първите футболни срещи с Айдемир/3:2 за Айдемир/ при мъжете, а при децата резултата е 5:1 за Дулово.
Но както знаете,само с ентусиазъм спорт не се прави,затова инициаторите на този спортен празник днес, Иванов и Маринов благодарят на д-р М.Табаков, на зам.кмета Ю.Исмаил, на ОбС Дулово, за съдействието и подкрепата.

Специални благодарности трябва да отправим към децата и най- вече за подкрепата от страна на техните родители.